Φασολάδα Κάπως Αλλιώς...
Υλικά για 6 άτομα:
½ κιλό φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα Καστοριάς ή Πρεσπών
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι(πάπρικα γλυκειά), μπούκοβο
Δυόσμος ή ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια (περίπου 1 φασόλια προς 3 νερό) μαζί με τις πιπεριές ολόκληρες. Αφού βράσουν τα φασόλια αφαιρούμε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε την σάρκα τους. Ρίχνουμε τον κόκκινο πολτό στην φασολάδα. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν καλά και μετά ρίχνουμε το κόκκινο γλυκό πιπέρι – ένα κουταλάκι του γλυκού.Κατόπιν το ζεστό μείγμα με τα πράσα το ρίχνουμε στην φασολάδα. Στο τέλος ρίχνουμε ένα κουταλάκι τριμμένο δυόσμο ή ρίγανη(εγώ την προτιμώ). Το μπούκοβο μπαίνει ατομικά στο πιάτο του καθενός.