Κεϊκ Πορτοκαλιού Νηστίσιμο
Υλικά
|
|
Ατομα: Γίνονται 20 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 15
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Εκτέλεση
Χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, να πήξει. Στο μεταξύ, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. Ανακατέψτ το χυμό πορτοκαλιού με το κονιάκ. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σε δόσεις, εναλλάξ το μίγμα του αλευριού και του πορτοκαλιού. ´Οταν τελειώσουν τα υλικά, σταματήστε το μίξερ, ρίξτε κι ανακατέψτε τις σταφίδες και τα καρύδια και αδειάστε το μίγμα σε καλά λαδωμένη φόρμα κέικ, που να χωράει 10 κούπες νερό. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα ή ώσπου όταν βυθίζετε μια ξύλινη φουρκέτα στο κέντρο, αυτή να βγαίνει καθαρή και στεγνή. Αφήστε το κέικ να σταθεί 5' και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη ή αλείψτε το με γλάσο πορτοκαλιού.