Πλιγούρι για κάποιους, μπλουγούρι για κάποιους άλλους. Όπως και να το πείτε, η διατροφική του αξία είναι ίδια και είναι πολύ υψηλή. Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Προέρχεται από κόκκους σκληρού σιταριού, που έχουν κοπεί και επεξεργαστεί σε βραστό νερό. Περιέχει βιταμίνη Ε που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και θεωρείται απαραίτητο στη μεσογειακή διατροφή. Χορταίνει χωρίς να παχαίνει και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, σάκχαρα και αλάτι.