Τα φασόλια αζούκι είναι ποικιλία οσπρίων με μικρό οβάλ σχήμα και χρώμα κόκκινο.
Εχουν ιδιαίτερα ευχάριστη γέυση και η μακρυνή τους καταγωγή βρίσκεται στην Ανατολική Ασία στην Κίνα και στην Ιαπωνία.
Ενα φλιντζάνι φασόλια περιέχει 294 θερμίδες και αποτελούν υψηλή πηγη φυτικής πρωτείνης,μετάλων,σιδήρου,μαγνησίου,φολικού οξέος, βιταμίνης Β ,καθώς δεν περιέχουν χοληστερόλη και λίπος.
Τα φασολια Azuki ειναι κατάλληλα για βραστα και κλασικες σαλάτες.
Τα βαζουμε περίπου 12 ώρες σε άφθονο νερό για να μαλακωσουν και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το λαδι.
Ο χρόνος μαγειρέματος των φασολιων ποικίλλει,ανάλογα με την προέλευσή τους και τις συνθήκες ανάπτυξης ..
Τα φασόλια Azuki,γίνονται επίσης και ωραιότατα φύτρα.
Τα φασόλια αζούκι είναι ποικιλία οσπρίων με μικρό οβάλ σχήμα και χρώμα κόκκινο.
Εχουν ιδιαίτερα ευχάριστη γέυση και η μακρυνή τους καταγωγή βρίσκεται στην Ανατολική Ασία στην Κίνα και στην Ιαπωνία.
Ενα φλιντζάνι φασόλια περιέχει 294 θερμίδες και αποτελούν υψηλή πηγη φυτικής πρωτείνης,μετάλων,σιδήρου,μαγνησίου,φολικού οξέος, βιταμίνης Β ,καθώς δεν περιέχουν χοληστερόλη και λίπος.
Τα φασολια Azuki ειναι κατάλληλα για βραστα και κλασικες σαλάτες.
Τα βαζουμε περίπου 12 ώρες σε άφθονο νερό για να μαλακωσουν και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το λαδι.
Ο χρόνος μαγειρέματος των φασολιων ποικίλλει,ανάλογα με την προέλευσή τους και τις συνθήκες ανάπτυξης ..
Τα φασόλια Azuki,γίνονται επίσης και ωραιότατα φύτρα.