Τα κόκκινα φασόλια οποιασδήποτε μορφής και μεγέθους είναι μια σημαντική πηγή σιδήρου, μαγνησίου , φωσφόρου, καλίου και θειαμίνης. Δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λίπη , έχουν λίγες θερμίδες και εξαιτίας των ινών που περιέχουν , απομακρύνουν γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό . Δίνονται σε ασθενείς με δυσκοιλιότητα και σε ηλικιωμένους .
ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά (για 5-6 άτοµα)
Εκτέλεση
Βάζουµε τα φασόλια να φουσκώσουν αρκετές ώρες σε νερό που τα σκεπάζει. Τα στραγγίζουµε, τα ξεπλένουµε και τα βράζουµε για 1 ώρα σε νερό, µέσα στο οποίο έχουµε ρίξει τον ζωµό λαχανικών. Μόλις ετοιµαστούν, τα στραγγίζουµε ξανά και τα αφήνουµε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουµε τα ντοµατάκια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και, τέλος, τα φασόλια. Σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά, ώσπου τα υλικά να µαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Σε άλλος σκεύος βράζουµε το ρύζι, χωρίς να το αφήσουµε να φουσκώσει, και το στραγγίζουµε.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουµε το καλαµπόκι. Προσθέτουµε το ρύζι, τα φασόλια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουµε καλά µε ξύλινη κουτάλα και σερβίρουµε
Τα κόκκινα φασόλια οποιασδήποτε μορφής και μεγέθους είναι μια σημαντική πηγή σιδήρου, μαγνησίου , φωσφόρου, καλίου και θειαμίνης. Δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λίπη , έχουν λίγες θερμίδες και εξαιτίας των ινών που περιέχουν , απομακρύνουν γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό . Δίνονται σε ασθενείς με δυσκοιλιότητα και σε ηλικιωμένους .
ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά (για 5-6 άτοµα)
Εκτέλεση
Βάζουµε τα φασόλια να φουσκώσουν αρκετές ώρες σε νερό που τα σκεπάζει. Τα στραγγίζουµε, τα ξεπλένουµε και τα βράζουµε για 1 ώρα σε νερό, µέσα στο οποίο έχουµε ρίξει τον ζωµό λαχανικών. Μόλις ετοιµαστούν, τα στραγγίζουµε ξανά και τα αφήνουµε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουµε τα ντοµατάκια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και, τέλος, τα φασόλια. Σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά, ώσπου τα υλικά να µαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Σε άλλος σκεύος βράζουµε το ρύζι, χωρίς να το αφήσουµε να φουσκώσει, και το στραγγίζουµε.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουµε το καλαµπόκι. Προσθέτουµε το ρύζι, τα φασόλια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουµε καλά µε ξύλινη κουτάλα και σερβίρουµε