Η ονομασία του μπαχαρικού αυτού αμέσως αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του. Το καλύτερο μπούκοβο γίνεται από την πιπεριά «μπούκοφκα» αλλά και η Μπουκοβίτικη ή μεσογειακή καυτερη πιπεριά δίνει επίσης καλής ποιότητας μπαχαρικό.
Το μπαχαρικό μπούκοβο έχει την μορφή νιφάδων, από την σάρκα και τα σπόρια της πιπεριάς.
Χρησιμοποιείται πολύ στις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης αντί για το μαύρο πιπέρι.
Ταιριάζει σε πικάντικες σάλτσες , τας κεμπάπ , χοιρινό με λάχανο και όπου αλλού θέλετε να δώσετε μία ιδιαίτερα πικάντικη γεύση.
Η ονομασία του μπαχαρικού αυτού αμέσως αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του. Το καλύτερο μπούκοβο γίνεται από την πιπεριά «μπούκοφκα» αλλά και η Μπουκοβίτικη ή μεσογειακή καυτερη πιπεριά δίνει επίσης καλής ποιότητας μπαχαρικό.
Το μπαχαρικό μπούκοβο έχει την μορφή νιφάδων, από την σάρκα και τα σπόρια της πιπεριάς.
Χρησιμοποιείται πολύ στις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης αντί για το μαύρο πιπέρι.
Ταιριάζει σε πικάντικες σάλτσες , τας κεμπάπ , χοιρινό με λάχανο και όπου αλλού θέλετε να δώσετε μία ιδιαίτερα πικάντικη γεύση.