Το γεγονός ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους σπόρους κάνναβης (cannabis sativa) στο φαγητό μας, μπορεί να μπερδέψει τους περισσότερους ανθρώπους. Όμως, τα διάφορα μέρη του φυτού της κάνναβης έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες από πολλούς λαούς του κόσμου για διάφορες χρήσεις.
Οι σπόροι της κάνναβης είναι ένα παρεξηγημένο super food. Πρόκειται για σπόρους με μεγάλη διατροφική αξία και ωφέλεια για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Οι σπόροι της ήμερης κάνναβης έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και ιχνοστοιχεία. Βελτιώνουν τους βρόγχους και διευκολύνουν την απόχρεμψη. Η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από αδύναμο ανοσοποιητικό, αλλά και να ενισχύσει οργανισμούς που εμφανίζουν διατροφικές ελλείψεις. Περιέχουν τη σωστή αναλογία ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, των σημαντικών οξέων για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η συχνή κατανάλωσή τους μειώνει την ποσότητα τριγλυκερίδιων στο αίμα, την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, τον πόνο, τις φλεγμονές από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ μπορούν να βοηθήσουν την πρόληψη παθήσεων όπως η άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ.
Οι αναποφλοίωτοι σπόροι κάνναβης έχουν γεύση άψητου φιστικιού, μπορούν να φαγωθούν ωμοί (είναι τραγανοί), μπορούν να αλεστούν σε σκόνη, να παράγουν γευστικά φύτρα ή να παρασκευάσουν θρεπτικό γάλα κάνναβης. Σε σχέση με τους αποφλοιωμένους, υπερέχουν σε ποσοστό φυτικών ινών.
Προσοχή: να μην καταναλώνονται από ασθενείς με χρόνια κολίτιδα.
Δοσολογία: 3 κουτ. του γλυκού ημερησίως
Το γεγονός ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους σπόρους κάνναβης (cannabis sativa) στο φαγητό μας, μπορεί να μπερδέψει τους περισσότερους ανθρώπους. Όμως, τα διάφορα μέρη του φυτού της κάνναβης έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες από πολλούς λαούς του κόσμου για διάφορες χρήσεις.
Οι σπόροι της κάνναβης είναι ένα παρεξηγημένο super food. Πρόκειται για σπόρους με μεγάλη διατροφική αξία και ωφέλεια για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Οι σπόροι της ήμερης κάνναβης έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και ιχνοστοιχεία. Βελτιώνουν τους βρόγχους και διευκολύνουν την απόχρεμψη. Η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από αδύναμο ανοσοποιητικό, αλλά και να ενισχύσει οργανισμούς που εμφανίζουν διατροφικές ελλείψεις. Περιέχουν τη σωστή αναλογία ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, των σημαντικών οξέων για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η συχνή κατανάλωσή τους μειώνει την ποσότητα τριγλυκερίδιων στο αίμα, την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, τον πόνο, τις φλεγμονές από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ μπορούν να βοηθήσουν την πρόληψη παθήσεων όπως η άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ.
Οι αναποφλοίωτοι σπόροι κάνναβης έχουν γεύση άψητου φιστικιού, μπορούν να φαγωθούν ωμοί (είναι τραγανοί), μπορούν να αλεστούν σε σκόνη, να παράγουν γευστικά φύτρα ή να παρασκευάσουν θρεπτικό γάλα κάνναβης. Σε σχέση με τους αποφλοιωμένους, υπερέχουν σε ποσοστό φυτικών ινών.
Προσοχή: να μην καταναλώνονται από ασθενείς με χρόνια κολίτιδα.
Δοσολογία: 3 κουτ. του γλυκού ημερησίως