Η σπιρουλίνα θεωρείται ως το πλέον θρεπτικώς πλήρες συμπλήρωμα διατροφής. Είναι πλούσια πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των σύνθετων υδατανθράκων, του σιδήρου και των βιταμινών Α, Κ και Β. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή (όπως η β-καροτίνη και η κίτρινη ξανθοφύλλη που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες) καθώς και σε χλωροφύλλη, λιπώδη και νουκλεϊκά οξέα και λιπίδια.
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια τροφή σε β-καροτένιο με ένα πλήρες φάσμα δέκα καροτενοειδών. Περίπου τα μισά από αυτά είναι πορτοκαλί καροτένια (άλφα, βήτα και γάμα) και τα άλλα μισά είναι κίτρινες ξανθοφύλλες. Αυτές οι δύο ουσίες συνεργάζονται ιδανικά σε διαφορετικά σημεία στο σώμα μας για την ενίσχυση της αντιοξειδωτικής του προστασίας.
Περίπου το 60% της αποξηραμένης σπιρουλίνας είναι πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των κυττάρων. Είναι μια τροφή που μπορεί να φέρει σε ισορροπία μια διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και χοληστερόλη και να αντικαταστήσει μέχρι ενός σημείου το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή ενός ατόμου.
Η σπιρουλίνα θεωρείται ως το πλέον θρεπτικώς πλήρες συμπλήρωμα διατροφής. Είναι πλούσια πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των σύνθετων υδατανθράκων, του σιδήρου και των βιταμινών Α, Κ και Β. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή (όπως η β-καροτίνη και η κίτρινη ξανθοφύλλη που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες) καθώς και σε χλωροφύλλη, λιπώδη και νουκλεϊκά οξέα και λιπίδια.
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια τροφή σε β-καροτένιο με ένα πλήρες φάσμα δέκα καροτενοειδών. Περίπου τα μισά από αυτά είναι πορτοκαλί καροτένια (άλφα, βήτα και γάμα) και τα άλλα μισά είναι κίτρινες ξανθοφύλλες. Αυτές οι δύο ουσίες συνεργάζονται ιδανικά σε διαφορετικά σημεία στο σώμα μας για την ενίσχυση της αντιοξειδωτικής του προστασίας.
Περίπου το 60% της αποξηραμένης σπιρουλίνας είναι πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των κυττάρων. Είναι μια τροφή που μπορεί να φέρει σε ισορροπία μια διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και χοληστερόλη και να αντικαταστήσει μέχρι ενός σημείου το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή ενός ατόμου.