x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Barley Grass ( Κριθαρόχορτο ) 125 γρ.


Για το δέρμα κι όχι μόνο!!
Τιμή: 5,50 €
Barley Grass ( Κριθαρόχορτο ) 125 γρ. SUPERFOODS - ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ
5.5031 5.5031 EUR
Barley Grass 125gr
Μόλις πρόσφατα, το κριθαρόχορτο αναγνωρίστηκε σαν σημαντικό τρόφιμο για τους ανθρώπους και μάλιστα έγινε πολύ δημοφιλές. Μοιάζει πολύ στις ιδιότητές του με το σιταρόχορτο, ωστόσο είναι πιο εύπεπτο. Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά και σημαντικά. Τα βλαστάρια του κριθαριού,περιέχουν όλα τα μέταλλα, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τις πρωτείνες και τα ένζυμα. Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι : Περιέχει 30 φορές περισσότερη Β1 και 11 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα. Περιέχει 5 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι. Περιέχει, τέλος, 7 φορές περισσότερη C από τα πορτοκάλια! Ακόμη το κριθαρόχορτο περιέχει το πολύ σημαντικό παράγοντα PD41, ο οποίος είναι άμεσα απαιτούμενος για την ανάπλαση του DNA των κυτταρικών μεμβρανών. Ακόμη περιέχει: υπεροξείδιο της δισμουτάσης ( SOD), πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό ένζυμο.
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. Κάθε κουταλάκι του γλυκού κριθαρόχορτο περιέχει κατά ποροσέγγιση: 67% υδατάνθρακες και 12% πρωτείνη. πρωτεινη 800 mg Φυτικές ίνες 600 mg χλωροφύλλη 19 mg Βιταμίνη Α 1750 IU Βιταμίνη Κ 280 mcg Βιταμίνη C 11 mg Βιταμίνη Ε 1,1 mcg Β12 1 mcg Β3 263 mcg Β5 84 mcg φολικο 38 mcg λυσινη 29 mg ιστιδίνη 16 mg αργινινη 39 mg θρεονίνη 37 mg γλυκίνη 41 mg τρυπτοφάνη 4 mg Αλανίνη 48 mg Βαλίνη, ισολευκίνη, λευκίνη τυροσίνη 18 mg μεθειονίνη 15 mg κυστείνη 8 mg Σερίνη 85 mg φωσφόρο 18 mg Ασβ’εστιο 18 mg μαγνήσιο 4 mg κάλιο 112 mg σελήνιο 3,5 mg Ψευδάργυρος 17,5 mcg Χαλκός ιώδιο 7 mcg κοβάλτιο 1,8 mcg νάτριο 1 mg.
ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙ. Αντιγήρανση, αντιοξείδωση, αντιφλεγμονώδες, παθοκτόνο, για προβλήματα των οστών και των αρθρώσεων, για αναγέννηση των κυττάρων, αποτοξινωτικό, για την κολίτιδα, για διαταραχές της πέψης, για την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, για την υψηλή χοληστερόλη, τόνωση του ανοσοποιητικού, για τόνωση του οργανισμού, αύξηση της ενέργειας και της αντοχής.
ΚΡΙΘΑΡΟΧΟΡΤΟ-2

Η χλόη κριθαριού είναι το σπορόφυτο του κριθαριού το οποίο συγκομίζεται περίπου 200 ημέρες μετά από την σπορά όταν έχει φθάσει σε ύψος 30 cm. Η σκόνη από βιολογική χλόη κριθαριού (ή κριθαρόχορτο) γίνεται από τα αποξηραμένα νεαρά φύλλα του κριθαριού με την οποία φτιάχνουμε πράσινο χυμό και κάψουλες. Σε μορφή σκόνης αφομειώνεται πιο εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει υψηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Η χλόη κριθαριού είναι πλουσιότερη σε μεμονωμένες βιταμίνες και ένζυμα από ό, τι σε πολλές άλλες γνωστές υπερτροφές. Το πραγματικό όφελος του κριθαρόχορτου είναι ο συνδυασμός θρεπτικών ουσιών και ενζύμων σε ένα τρόφιμο, ενώ εξισορροπεί το ph του οργανισμού. Ας δούμε αναλυτικότερα τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό....
Συστατικά της χλόης κριθαριού.
H xλόη κριθαριού περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, χλωροφύλλη, μαγνήσιο, 30 φορές περισσότερη βιταμίνη Β1 και 11 φορές περισσότερο ασβεστίου από το αγελαδινό γάλα, 6,5 φορές περισσότερο καροτένιο και σχεδόν 5 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, περίπου επτά φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και 80 mg βιταμίνης Β12 ανά 100 γραμμάρια χυμού χλόης κριθαριού. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οργανικό νάτριο το οποίο βοηθά στην αρθρίτιδα. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από αρθρίτιδα λαμβάνουν σελίνιο το οποίο περιέχει 28mg οργανικό νάτριο ανά 100gr, ενώ το κριθαρόχορτο περιέχει 775mg στα 100gr. Επίσης έχει υψηλά επίπεδα των φυσικών ενζύμων SOD (υπεροξείδιο της δισμουτάσης), η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τοξικές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθήνονται κατά κύριο λόγο για την γήρανση του οργανισμού.
Οφέλη από την χλόη κριθαριού.
Η κατανάλωση κριθαρόχορτου μπορεί να βοηθήσει :
- στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας το επίπεδο της χοληστερόλης και την πήξη του αίματος 
- την προώθηση της υγιούς λειτουργίας του εντέρου βοηθώντας στην πέψη των τροφίμων 
- στην διατήρηση της νεανικότητας και της υγείας του δέρματος 
- στην διατήρηση χαμηλού επιπέδου σακχάρου στο αίμα των διαβητικών με την επιβράδυνση της ταχύτητας απορρόφησης υδατανθράκων 
- στα προβλήματα των νεφρών, στην δυσκοιλιότητα, ακόμα και στην ανικανότητα 
- στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και του άσθματος
Αντικαρκινικές ιδιότητες
Δεν έχουν γίνει αρκετές μελέτες για τις αντικαρκινικές ιδιότητες του κριθαρόχορτου. Ωστόσο είναι γνωστό ότι η χλόη κριθαριού περιέχει την αντιοξειδωτική ουσία α-τοκοφερόλη στην οποία είναι πιθανό να οφείλει την αντικαρκινική της δράση, σύμφωνα με το dr Allan Goldstein, επικεφαλή του τμήματος βιοχημείας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου George Washington. Σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο, ο dr Allan Goldstein και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν εκχύλισμα αποξηραμένης χλόης κριθαριού σε λευχαιμικά καρκινικά κύτταρα. Το εκχύλισμα σκότωσε σχεδόν το σύνολο των καρκινικών κυττάρων. Στην συνέχει οι ερευνητές υπέβαλλαν  εγκεφαλικά καρκινικά κύτταρα στο εκχύλισμα, με αποτέλεσμα  να καταστραφεί το 30 με 50 τοις εκατό των εν λόγω καρκινικών κυττάρων. Σε μία τρίτη δοκιμή, το εκχύλισμα ανέστειλε την ανάπτυξη των τριών τύπων καρκινικών κυττάρων του προστάτη κατά 90 έως 100 τοις εκατό.
Παρενέργειες κριθαρόχορτου.
Δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες από την κατανάλωση χλόης κριθαριού.

Άνθρωποι με προβλήματα υγείας πρέπει πριν καταναλώσουν οποιαδήποτε νέα τροφή να συμβουλευτούν πρώτα τον γιατρό τους.

index51

Περιγραφή:

Μόλις πρόσφατα, το κριθαρόχορτο αναγνωρίστηκε σαν σημαντικό τρόφιμο για τους ανθρώπους και μάλιστα έγινε πολύ δημοφιλές. Μοιάζει πολύ στις ιδιότητές του με το σιταρόχορτο, ωστόσο είναι πιο εύπεπτο. Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά και σημαντικά. Τα βλαστάρια του κριθαριού,περιέχουν όλα τα μέταλλα, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τις πρωτείνες και τα ένζυμα. Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι : Περιέχει 30 φορές περισσότερη Β1 και 11 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα. Περιέχει 5 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι. Περιέχει, τέλος, 7 φορές περισσότερη C από τα πορτοκάλια! Ακόμη το κριθαρόχορτο περιέχει το πολύ σημαντικό παράγοντα PD41, ο οποίος είναι άμεσα απαιτούμενος για την ανάπλαση του DNA των κυτταρικών μεμβρανών. Ακόμη περιέχει: υπεροξείδιο της δισμουτάσης ( SOD), πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό ένζυμο.
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. Κάθε κουταλάκι του γλυκού κριθαρόχορτο περιέχει κατά ποροσέγγιση: 67% υδατάνθρακες και 12% πρωτείνη. πρωτεινη 800 mg Φυτικές ίνες 600 mg χλωροφύλλη 19 mg Βιταμίνη Α 1750 IU Βιταμίνη Κ 280 mcg Βιταμίνη C 11 mg Βιταμίνη Ε 1,1 mcg Β12 1 mcg Β3 263 mcg Β5 84 mcg φολικο 38 mcg λυσινη 29 mg ιστιδίνη 16 mg αργινινη 39 mg θρεονίνη 37 mg γλυκίνη 41 mg τρυπτοφάνη 4 mg Αλανίνη 48 mg Βαλίνη, ισολευκίνη, λευκίνη τυροσίνη 18 mg μεθειονίνη 15 mg κυστείνη 8 mg Σερίνη 85 mg φωσφόρο 18 mg Ασβ’εστιο 18 mg μαγνήσιο 4 mg κάλιο 112 mg σελήνιο 3,5 mg Ψευδάργυρος 17,5 mcg Χαλκός ιώδιο 7 mcg κοβάλτιο 1,8 mcg νάτριο 1 mg.
ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙ. Αντιγήρανση, αντιοξείδωση, αντιφλεγμονώδες, παθοκτόνο, για προβλήματα των οστών και των αρθρώσεων, για αναγέννηση των κυττάρων, αποτοξινωτικό, για την κολίτιδα, για διαταραχές της πέψης, για την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, για την υψηλή χοληστερόλη, τόνωση του ανοσοποιητικού, για τόνωση του οργανισμού, αύξηση της ενέργειας και της αντοχής.
ΚΡΙΘΑΡΟΧΟΡΤΟ-2

Η χλόη κριθαριού είναι το σπορόφυτο του κριθαριού το οποίο συγκομίζεται περίπου 200 ημέρες μετά από την σπορά όταν έχει φθάσει σε ύψος 30 cm. Η σκόνη από βιολογική χλόη κριθαριού (ή κριθαρόχορτο) γίνεται από τα αποξηραμένα νεαρά φύλλα του κριθαριού με την οποία φτιάχνουμε πράσινο χυμό και κάψουλες. Σε μορφή σκόνης αφομειώνεται πιο εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει υψηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Η χλόη κριθαριού είναι πλουσιότερη σε μεμονωμένες βιταμίνες και ένζυμα από ό, τι σε πολλές άλλες γνωστές υπερτροφές. Το πραγματικό όφελος του κριθαρόχορτου είναι ο συνδυασμός θρεπτικών ουσιών και ενζύμων σε ένα τρόφιμο, ενώ εξισορροπεί το ph του οργανισμού. Ας δούμε αναλυτικότερα τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό....
Συστατικά της χλόης κριθαριού.
H xλόη κριθαριού περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, χλωροφύλλη, μαγνήσιο, 30 φορές περισσότερη βιταμίνη Β1 και 11 φορές περισσότερο ασβεστίου από το αγελαδινό γάλα, 6,5 φορές περισσότερο καροτένιο και σχεδόν 5 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, περίπου επτά φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και 80 mg βιταμίνης Β12 ανά 100 γραμμάρια χυμού χλόης κριθαριού. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οργανικό νάτριο το οποίο βοηθά στην αρθρίτιδα. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από αρθρίτιδα λαμβάνουν σελίνιο το οποίο περιέχει 28mg οργανικό νάτριο ανά 100gr, ενώ το κριθαρόχορτο περιέχει 775mg στα 100gr. Επίσης έχει υψηλά επίπεδα των φυσικών ενζύμων SOD (υπεροξείδιο της δισμουτάσης), η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τοξικές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθήνονται κατά κύριο λόγο για την γήρανση του οργανισμού.
Οφέλη από την χλόη κριθαριού.
Η κατανάλωση κριθαρόχορτου μπορεί να βοηθήσει :
- στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας το επίπεδο της χοληστερόλης και την πήξη του αίματος 
- την προώθηση της υγιούς λειτουργίας του εντέρου βοηθώντας στην πέψη των τροφίμων 
- στην διατήρηση της νεανικότητας και της υγείας του δέρματος 
- στην διατήρηση χαμηλού επιπέδου σακχάρου στο αίμα των διαβητικών με την επιβράδυνση της ταχύτητας απορρόφησης υδατανθράκων 
- στα προβλήματα των νεφρών, στην δυσκοιλιότητα, ακόμα και στην ανικανότητα 
- στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και του άσθματος
Αντικαρκινικές ιδιότητες
Δεν έχουν γίνει αρκετές μελέτες για τις αντικαρκινικές ιδιότητες του κριθαρόχορτου. Ωστόσο είναι γνωστό ότι η χλόη κριθαριού περιέχει την αντιοξειδωτική ουσία α-τοκοφερόλη στην οποία είναι πιθανό να οφείλει την αντικαρκινική της δράση, σύμφωνα με το dr Allan Goldstein, επικεφαλή του τμήματος βιοχημείας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου George Washington. Σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο, ο dr Allan Goldstein και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν εκχύλισμα αποξηραμένης χλόης κριθαριού σε λευχαιμικά καρκινικά κύτταρα. Το εκχύλισμα σκότωσε σχεδόν το σύνολο των καρκινικών κυττάρων. Στην συνέχει οι ερευνητές υπέβαλλαν  εγκεφαλικά καρκινικά κύτταρα στο εκχύλισμα, με αποτέλεσμα  να καταστραφεί το 30 με 50 τοις εκατό των εν λόγω καρκινικών κυττάρων. Σε μία τρίτη δοκιμή, το εκχύλισμα ανέστειλε την ανάπτυξη των τριών τύπων καρκινικών κυττάρων του προστάτη κατά 90 έως 100 τοις εκατό.
Παρενέργειες κριθαρόχορτου.
Δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες από την κατανάλωση χλόης κριθαριού.

Άνθρωποι με προβλήματα υγείας πρέπει πριν καταναλώσουν οποιαδήποτε νέα τροφή να συμβουλευτούν πρώτα τον γιατρό τους.



e-genius.gr ...intelligent web software