x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΡΥΖΙ ΚΟΝΤΟ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ) ΑΝΑΠΟΦΛΟΙΩΤΟ ΒΙΟ 500g


ΡΥΖΙ ΚΟΝΤΟ ΑΝΑΠΟΦΛΟΙΩΤΟ ΒΙΟ 500γρ ΟΛΑ ΒΙΟ Στο αναποφλοίωτο αυτό ρύζι όπως μαρτυρά και η ονομασία του κατά την επεξεργασία δεν αφαιρείται ο φλοιός του με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και με μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τα παραδοσιακά ρύζια. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του. Συστήνεται σε δίαιτες υγιεινής διατροφής και απώλειας βάρους. Το χρώμα του είναι καφε και το σχήμα του μεσόσπερμο, από τα παλαιότερα είδη. Οι κόκκοι αυτού του ρυζιού τείνουν να προσκολλώνται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και είναι επιμήκης, λεπτοί,,λευκοί και αδιαφανείς. Ενδείκνυται για σούπες, (γίνονται πιο πηχτές και πιο νόστιμες) και γλυκά, όπως το ρυζόγαλο.
Τιμή: 3,46 €
ΡΥΖΙ ΚΟΝΤΟ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ) ΑΝΑΠΟΦΛΟΙΩΤΟ ΒΙΟ 500g ΌΣΠΡΙΑ & ΡΥΖΙΑ
3.4578 3.4578 EUR
RYZI KASTANO 500GR

Συνταγή για νόστιμο ρύζι καστανό

1) Ρίξτε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και πλύντε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό. Έτσι σιγουρεύεστε πως το ρύζι σας θα είναι σπυρωτό.
2) Κουνήστε καλά το σουρωτήρι να φύγει όλο το νερό και βάλτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το αλάτι και το νερό. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και μετά ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη θερμοκρασία. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε το ρύζι να σιγορβράσει για 10 λεπτά. Μην ξαναανακατέψετε το ρύζι από δω και πέρα.
3) Ρίξτε μια ματιά στο ρύζι σας. Θα πρέπει να έχει απορροφήσει όλο το νερό. Αν υπάρχει ακόμα νερό, σκεπάστε ξανά την κατσαρόλα και αφήστε τη για άλλα 2-3 λεπτά. Κλείστε τελείως το μάτι και αφήστε το ρύζι έτσι σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά. Έτσι θα φύγει όλη η υγρασία και το ρύζι σας θα είναι αφράτο και σπυρωτό.
4) Πριν σερβίρετε το ρύζι, αφρατέψτε το με ένα πιρούνι.

Για περισσοτέρη γέυση και άρωμα
Με κρόκο (σαφράν): για ένα πλούσιο, χρυσαφί ρύζι, ρίξτε μια πρέζα σαφράν στην αρχή του βρασίματος.
Με ντομάτα: προσθέστε μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας στο νερό και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

ρυζι7

Περιγραφή:

Συνταγή για νόστιμο ρύζι καστανό

1) Ρίξτε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και πλύντε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό. Έτσι σιγουρεύεστε πως το ρύζι σας θα είναι σπυρωτό.
2) Κουνήστε καλά το σουρωτήρι να φύγει όλο το νερό και βάλτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το αλάτι και το νερό. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και μετά ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη θερμοκρασία. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε το ρύζι να σιγορβράσει για 10 λεπτά. Μην ξαναανακατέψετε το ρύζι από δω και πέρα.
3) Ρίξτε μια ματιά στο ρύζι σας. Θα πρέπει να έχει απορροφήσει όλο το νερό. Αν υπάρχει ακόμα νερό, σκεπάστε ξανά την κατσαρόλα και αφήστε τη για άλλα 2-3 λεπτά. Κλείστε τελείως το μάτι και αφήστε το ρύζι έτσι σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά. Έτσι θα φύγει όλη η υγρασία και το ρύζι σας θα είναι αφράτο και σπυρωτό.
4) Πριν σερβίρετε το ρύζι, αφρατέψτε το με ένα πιρούνι.

Για περισσοτέρη γέυση και άρωμα
Με κρόκο (σαφράν): για ένα πλούσιο, χρυσαφί ρύζι, ρίξτε μια πρέζα σαφράν στην αρχή του βρασίματος.
Με ντομάτα: προσθέστε μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας στο νερό και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.



e-genius.gr ...intelligent web software