Συνταγή για νόστιμο ρύζι καστανό
1) Ρίξτε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και πλύντε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό. Έτσι σιγουρεύεστε πως το ρύζι σας θα είναι σπυρωτό.
2) Κουνήστε καλά το σουρωτήρι να φύγει όλο το νερό και βάλτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το αλάτι και το νερό. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και μετά ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη θερμοκρασία. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε το ρύζι να σιγορβράσει για 10 λεπτά. Μην ξαναανακατέψετε το ρύζι από δω και πέρα.
3) Ρίξτε μια ματιά στο ρύζι σας. Θα πρέπει να έχει απορροφήσει όλο το νερό. Αν υπάρχει ακόμα νερό, σκεπάστε ξανά την κατσαρόλα και αφήστε τη για άλλα 2-3 λεπτά. Κλείστε τελείως το μάτι και αφήστε το ρύζι έτσι σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά. Έτσι θα φύγει όλη η υγρασία και το ρύζι σας θα είναι αφράτο και σπυρωτό.
4) Πριν σερβίρετε το ρύζι, αφρατέψτε το με ένα πιρούνι.
Για περισσοτέρη γέυση και άρωμα
Με κρόκο (σαφράν): για ένα πλούσιο, χρυσαφί ρύζι, ρίξτε μια πρέζα σαφράν στην αρχή του βρασίματος.
Με ντομάτα: προσθέστε μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας στο νερό και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.
Συνταγή για νόστιμο ρύζι καστανό
1) Ρίξτε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και πλύντε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό. Έτσι σιγουρεύεστε πως το ρύζι σας θα είναι σπυρωτό.
2) Κουνήστε καλά το σουρωτήρι να φύγει όλο το νερό και βάλτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το αλάτι και το νερό. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και μετά ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη θερμοκρασία. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε το ρύζι να σιγορβράσει για 10 λεπτά. Μην ξαναανακατέψετε το ρύζι από δω και πέρα.
3) Ρίξτε μια ματιά στο ρύζι σας. Θα πρέπει να έχει απορροφήσει όλο το νερό. Αν υπάρχει ακόμα νερό, σκεπάστε ξανά την κατσαρόλα και αφήστε τη για άλλα 2-3 λεπτά. Κλείστε τελείως το μάτι και αφήστε το ρύζι έτσι σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά. Έτσι θα φύγει όλη η υγρασία και το ρύζι σας θα είναι αφράτο και σπυρωτό.
4) Πριν σερβίρετε το ρύζι, αφρατέψτε το με ένα πιρούνι.
Για περισσοτέρη γέυση και άρωμα
Με κρόκο (σαφράν): για ένα πλούσιο, χρυσαφί ρύζι, ρίξτε μια πρέζα σαφράν στην αρχή του βρασίματος.
Με ντομάτα: προσθέστε μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας στο νερό και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.