ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ
Το μέλι καστανιάς παράγεται από την οικογένεια Σούκα στο Όρος Κοσμά. Είναι μέλι μεικτής προέλευσης, από το νέκταρ των άνθεων άλλα και από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του δέντρου της καστανιάς.
Γεύση:
Η γεύση του καστανωμελου είναι δυνατή, ελαφρώς πικρή και διαρκείας. Έχει έντονο άρωμα και σκούρο καφέ χρώμα.
Θρεπτική αξία:
Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς. Στο μέλι αυτό εντοπίζετε μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων . Η έντονη παρουσία της γύρης αυξάνει την θρεπτική του αξία. Έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα παρέχοντας αντιμικροβιακή δράση στο έντερο. Συνιστάται σε όσους αθλούνται
Κρυστάλλωση:
Κρυσταλλώνει αργά μετά από 1-2 χρονιά.
ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ
Το μέλι καστανιάς παράγεται από την οικογένεια Σούκα στο Όρος Κοσμά. Είναι μέλι μεικτής προέλευσης, από το νέκταρ των άνθεων άλλα και από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του δέντρου της καστανιάς.
Γεύση:
Η γεύση του καστανωμελου είναι δυνατή, ελαφρώς πικρή και διαρκείας. Έχει έντονο άρωμα και σκούρο καφέ χρώμα.
Θρεπτική αξία:
Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς. Στο μέλι αυτό εντοπίζετε μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων . Η έντονη παρουσία της γύρης αυξάνει την θρεπτική του αξία. Έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα παρέχοντας αντιμικροβιακή δράση στο έντερο. Συνιστάται σε όσους αθλούνται
Κρυστάλλωση:
Κρυσταλλώνει αργά μετά από 1-2 χρονιά.