Tο μοσχοκάρυδο πρωτοήρθε στην Ευρώπη από τις Νήσους Μπάντα από Πορτογάλλους ναύτες γύρω στο 1512, απόκτησε φήμη πανάκειας και το έτρωγαν πολύ για τονωτικό.
Οι παραισθησιογόνες ιδιότητες του ανακαλύφτηκαν γρήγορα, καθώς έφερνε όσους το έτρωγαν σε "παραληρηματική μέθη".
Χρησιμοποιήθηκε, εσφαλμένα, για να προκαλέσει αποβολές και ανακηρύχτηκε θεραπεία της πανώλης.
Στην Κίνα, γνωστό ως rou dou kou, χρησιμοποιείται από τον 7ο αιώνα για στομαχικά προβλήματα.
Tο μοσχοκάρυδο πρωτοήρθε στην Ευρώπη από τις Νήσους Μπάντα από Πορτογάλλους ναύτες γύρω στο 1512, απόκτησε φήμη πανάκειας και το έτρωγαν πολύ για τονωτικό.
Οι παραισθησιογόνες ιδιότητες του ανακαλύφτηκαν γρήγορα, καθώς έφερνε όσους το έτρωγαν σε "παραληρηματική μέθη".
Χρησιμοποιήθηκε, εσφαλμένα, για να προκαλέσει αποβολές και ανακηρύχτηκε θεραπεία της πανώλης.
Στην Κίνα, γνωστό ως rou dou kou, χρησιμοποιείται από τον 7ο αιώνα για στομαχικά προβλήματα.