Το πράσινο πιπέρι είναι οι άγουροι καρποί (κόκκοι) του αναρριχητικού φυτού Pipper Nigrum που μπορεί να φτάσει και μέχρι 11 μέτρα ύψος.
Στη νότια Ινδία τα φυτά αυτά τυλίγονται γύρω από τους φοίνικες ή ευκαλύπτους και αποτελούν αξιοθέατο. Το άρωμά του είναι λιγότερο έντονο από τα υπόλοιπα είδη πιπεριού, αλλά έχει την ίδια γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική.
Ταιριάζει με όλα τα είδη κρέατος, πουλερικών και θαλασσινών. Ιδιαίτερα ταιριάζει με τα πουλερικά κι αφήνει πολύ ευχάριστη αρωματική γεύση σε σάλτσες.
Το πράσινο πιπέρι είναι οι άγουροι καρποί (κόκκοι) του αναρριχητικού φυτού Pipper Nigrum που μπορεί να φτάσει και μέχρι 11 μέτρα ύψος.
Στη νότια Ινδία τα φυτά αυτά τυλίγονται γύρω από τους φοίνικες ή ευκαλύπτους και αποτελούν αξιοθέατο. Το άρωμά του είναι λιγότερο έντονο από τα υπόλοιπα είδη πιπεριού, αλλά έχει την ίδια γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική.
Ταιριάζει με όλα τα είδη κρέατος, πουλερικών και θαλασσινών. Ιδιαίτερα ταιριάζει με τα πουλερικά κι αφήνει πολύ ευχάριστη αρωματική γεύση σε σάλτσες.