Το μπαχάρι είναι ο καρπός ενός τροπικού δέντρου που καλλιεργείται στη Τζαμάικα, στην Κούβα και στο Μεξικό.
Το χρώμα του είναι σκούρο καφέ-κόκκινο και το άρωμά του πολύ ευχάριστο.
Χρησιμοποιείται ευρύτατα στη ποτοποι'ί'α ( ρούμι, λικέρ και γλυκό κρασί ). Ταιριάζει πολύ σε σάλτσες φρούτων με κρασί καθώς και στις περισσότερες λευκές σάλτσες.
Είναι βασικό συστατικό σε μαρινάτες για κρέατα και ψάρια. Συνδυάζεται με γαρίφαλο, κανέλα, δάφνη, κόλιαντρο και κύμινο.
Το μπαχάρι είναι ο καρπός ενός τροπικού δέντρου που καλλιεργείται στη Τζαμάικα, στην Κούβα και στο Μεξικό.
Το χρώμα του είναι σκούρο καφέ-κόκκινο και το άρωμά του πολύ ευχάριστο.
Χρησιμοποιείται ευρύτατα στη ποτοποι'ί'α ( ρούμι, λικέρ και γλυκό κρασί ). Ταιριάζει πολύ σε σάλτσες φρούτων με κρασί καθώς και στις περισσότερες λευκές σάλτσες.
Είναι βασικό συστατικό σε μαρινάτες για κρέατα και ψάρια. Συνδυάζεται με γαρίφαλο, κανέλα, δάφνη, κόλιαντρο και κύμινο.